Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. La mulți ani, Europa! | Cosmin Marinescu

La mulți ani, Europa!

Viitorul Uniunii Europene se află astăzi, de Ziua Europei, pe masa dezbaterilor Summitului de la Sibiu. Este cel mai bun prilej pentru ca România să își afirme, în mod strategic și vizionar, atașamentul față de valorile democrației și domniei legii, ale păcii și prosperității, valori care au stat la baza proiectului Uniunii Europene și care vor trebui să dăinuie, pentru viitorul Uniunii.

Economia europeană va deveni puternică și competitivă la nivel global pe măsură ce se va afirma ca economie antreprenorială și inovativă, în condiții de securitate energetică și libertate economică.

Obiectivele europene de convergență și coeziune trebuie să coboare sensibil în planul realităților, cu relevanță concretă pentru cetățenii țărilor membre.

Însă marea provocare a evoluțiilor actuale ține de ieșirea din alternativa politicilor populiste, prin dezamorsarea democratică a capcanelor populismului și izolaționismului.

La mulți ani, Europa! La mulți ani, România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

raspuns la : " La mulți ani, Europa! "

  1. M spune:

    La Multi Ani Europa ! Catre Statele Unite ale Europei !
    Sigur ca pentru continuarea constructiei europene, este obligatorie iesirea din alternativa politicilor populiste “. Iar pt asta trebuie reformate sistemul de vot, clasa politica si administratia publica.Nu in ultimul rand, o Europa prospera reduce riscul populismului.