Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. Idei în reflecție: perspectiva desființării impozitului pe profit - Cosmin Marinescu | Cosmin Marinescu

Idei în reflecție: perspectiva desființării impozitului pe profit

Share

Am scris în urmă cu mai mulți ani despre perspectiva desființării impozitului pe profit, ca idei în reflecție și exercițiu contrafactual vis-a-vis de complexitatea năucitoare a fiscalității existente:

Simplificarea fiscală absolută: idei în reflecție. Desființarea impozitului pe profit

Însă, de la idei în reflecție la generarea de politici este cale lungă. Propunerile fiscale actuale, pentru că încă nu le putem denumi politici, au venit în cascadă, în absența unei anumite concepții sistemice, fără dezbateri cu partenerii sociali și fără studii de impact riguroase.

Astăzi economia are nevoie de stabilitate și predictibilitate fiscală, motiv pentru care o asemenea schimbare de profunzime a sistemului fiscal, ambițioasă în raport cu sistemele fiscale contemporane, trebuie studiată cu mare atenție și evaluată din perspectiva implicațiilor asupra tuturor sectoarelor economiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

2 raspunsuri la: " Idei în reflecție: perspectiva desființării impozitului pe profit "

  1. Absolut de acord, sunt necesare diverse evaluari empirice, cel putin la nivelul unor sectoare economice mai sensibile. In acelasi timp, orice dezbatere aprofundata este binevenita, mai ales daca se va raporta exclusiv la argumentele principiale, nu si la interesele particulare care insotesc adesea masurile fiscale.

  2. Marius Bostan spune:

    Orice masura fiscala trebuie dezbatuta, facut studiu de impact si anuntata cu mult timp inainte. Nu poti afecta planurile de afaceri ale unori cetateni introducand peste noapte niste masuri. Este un atac la proprietate. Investitorii seriosi au planuri care vor trebui adaptate la fiecare imbecilitate adusa de un guvern lipsit de inteligenta.
    Modalitatea de taxare pe cifra de afaceri este hold-up pentru companiile care au marja mica si volum mare. Aceasta interventie arata incapacitatea Statului de a fi inteligent si a gasi solutii. De ce se face asta? S-au analizat bine problemele? Este o solutie buna?
    S-a mai incercat forfetar pentru companiile mici pentru a simplifica lucrurile.
    Continuarea acestor interventii haotice vor duce la o motiune de cenzura si la modificarea majoritatii parlamentare. Oare e teatru tot ce se intampla? Daca este atunci este o iresponsabilitate majora. Nu poti baga poporul roman intr-o piesa de teatru prost si sa ai si ambitia sa aplaude.

error: