Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. Acordul de sprijin pentru proiectul strategic Unitățile 3 și 4 Cernavodă | Cosmin Marinescu

Acordul de sprijin pentru proiectul strategic Unitățile 3 și 4 Cernavodă

Semnarea Acordului de sprijin pentru dezvoltarea Proiectului strategic Unitățile 3 și 4 Cernavodă reprezintă un pas important pentru sistemul energetic național, ca angajament real în direcția securității energetice a României. Acordul este rodul eforturilor executivului, Administrației Prezidențiale și ale legislativului.

După aproape 4 ani și mai multe configurații ale Comitetului de coordonare strategică pentru implementarea Proiectului Unitățile 3 și 4 Cernavodă, format în care am reprezentat constant Administrația Prezidențială, ne regăsim într-un moment mult așteptat de industria energetică nucleară.

Valorificarea potențialului de care dispunem în domeniul energiei nucleare va servi cu certitudine obiectivului ca România să redevină exportator net de energie și să se impună ca actor regional în sectorul energetic. În acest sens, întreaga industrie energetică nucleară, de la producție, cercetare-inovare, inginerie, execuție de lucrări etc., se va apropia și mai mult de atingerea obiectivelor specifice.

Implementarea acestui proiect are toate șansele să reconfigureze mixul energetic al României și să garanteze o tranziție susținută către un sistem energetic curat și sustenabil.

România face astfel un pas consistent către independența și securitatea energetică, iar semnarea acestui acord arată că, din punct de vedere strategic, România își cunoaște interesele. Ceea ce va reprezenta un mesaj de încredere atât pentru investitorii străini, cât și pentru mediul de afaceri autohton.

Însă acesta este doar începutul, de aceea trebuie accelerată implementarea, să se ajungă la momentul când șantierul va fi deschis iar proiectul va prinde viață cu adevărat!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *