Not seeing a Scroll to Top Button? Go to our FAQ page for more info. România - hub energetic regional - Cosmin Marinescu | Cosmin Marinescu

România – hub energetic regional

Share

România are potențialul a deveni jucător regional important și hub autentic în domeniul gazelor naturale, iar acest potențial trebuie fructificat cu ambiție și responsabilitate. Interconectarea BRUA pe Coridorul Vertical, exploatările off-shore din Marea Neagră - care sperăm să înceapă curând, sunt atuuri forte pentru ca România să fie un important jucător în regiune pe piața gazelor.

Investițiile în infrastructura energetică antrenează un potențial imens de dezvoltare regională și stimulează creșterea bunăstării comunităților aflate pe coridoarele de transport, prin extinderea rețelei de alimentare a populației cu gaze naturale.

Fondurile investite în infrastructura de transport de gaze vor genera mai mult decât o poziționare competitivă a României pe piețele de profil sau o reafirmare a credibilității țării noastre, ca partener etalon pentru creșterea securității energetice în întreaga regiune.

"Aprovizionarea cu gaze naturale din noi surse va satisface mai bine cererea de pe piața internă și va conduce la un nivel sporit de predictibilitate și securitate în aprovizionare pentru consumatorii din România.

Să nu uităm că în România, deși suntem al doilea mare producător de gaze naturale din Uniunea Europeană, jumătate dintre gospodării se încălzesc în continuare cu lemne de foc, utilizând instalații învechite și neperformante, care afectează sănătatea și poluează mediul.

Programul național de racordare la sistemul de distribuție a gazelor naturale, inițiat de guvernul liberal în vara acestui an, are ca obiectiv tocmai rezolvarea acestor probleme. Conectarea comunităților din România, în ritm accelerat, la resursele de gaze naturale reprezintă o prioritate asumată, care se materializează pe zi ce trece.

Românii trebuie să beneficieze cu adevărat de resursele pe care țara noastră le are, resurse care trebuie exploatate inteligent, corect și eficient."

Extrase din mesajul Președintele României, transmis în contextul vizitei la Stația de comprimare Jupa, cu ocazia finalizării lucrărilor la gazoductul BRUA - faza I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: